Vakantietips van Autobedrijf Jack Burgwal

Vakantietip 1: Plan een vakantiecontrole!

Om problemen te voorkomen bieden wij een vakantiecontrole aan. Tijdens deze check wordt uw auto gecontroleerd op alle essentiële onderdelen, zodat u met een goed gevoel op vakantie kunt. Plan hier direct uw vakantiecontrole: (link naar pagina met online planner).

Vakantietip 2: Toe aan nieuwe banden?

Ruim 700.000 auto’s hebben in de zomer tenminste één band die zo slecht is dat de veiligheid in het geding is. Controleer daarom uw banden op tijd of laat deze gerust nakijken door een van onze monteurs.

Vakantietip 3: Controleer voor vertrek de bandenspanning.

Met de juiste bandenspanning rijd je veilig en voordelig. Een auto vol bagage is zwaarder dan normaal, dus stem de bandenspanning hierop af. Heb je hier hulp bij nodig? Kom dan gerust langs bij Autobedrijf Jack Burgwal.

Vakantietip 4: Zorg voor optimale wegligging.

Als bestuurder merk je wel eens dat de auto naar links of rechts trekt. Goede uitlijning zorgt voor een betere wegligging. Dit maakt de lange reis naar de vakantiebestemming een stuk aangenamer.

Vakantietip 5: Bosch Car Service Pechhulp.

Alles goed en snel geregeld bij pech? Sluit dan bij ons de Pechhulp van Bosch Car Service af. Zo wordt u zo snel mogelijk geholpen; waar u ook bent. Hier vindt u meer informatie over de Bosch Car Service Pechhulp.

Vakantietip 6: Verplichte bagage.

In Nederland is alleen een gevarendriehoek verplicht, maar in het buitenland gelden vaak strengere regels. Controleer voordat u in de auto stapt of bijvoorbeeld een verplichte alcoholtest of een veiligheidshesje verplicht is.

Vakantietip 7: Controleer de werking van de airco.

Houdt uw hoofd koel en zorg ervoor dat u goed zicht heeft door middel van een goed werkende airco. Wel zo veilig! Laat daarom uw airco controleren bij Autobedrijf Jack Burgwal voordat u op vakantie gaat.

Vakantietip 8: Neem altijd een extra fles olie mee.

Niemand zit er toch op te wachten om met een droog gekookte motor lands de Route de Soleil te staan? Neem voor de zekerheid altijd een extra fles olie mee. Deze zijn bij ons verkrijgbaar.

Vakantietip 9: Rijden in de bergen.

Ga je de bergen in? Zorg er dan voor dat uw auto voldoende toeren draait. Als er met een te laag toerental gereden wordt, wordt de motor zwaarder belast waardoor deze uiteindelijk zelfs oververhit kan raken.

Vakantietip 10: Vervang op tijd de ruitenwissers.

Ruitenwissers krijgen in Nederland heel wat te verduren. Maar goede ruitenwissers maken een duidelijk verschil tussen goed en slecht zicht. Laat daarom voordat u op vakantie gaat uw ruitenwissers controleren en, wanneer nodig, vervangen.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar: 0522-441666