Bandenwissel

Het is voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers van belang dat u met de goede set autobanden de weg op gaat. De grip op het wegdek moet zo optimaal mogelijk blijven, daarom zijn er autobanden in verschillende merken en typen. Autobedrijf Jack Burgwal adviseert u graag over welke autobanden het meest geschikt zijn voor het seizoen en voor uw auto.

Welke autobanden heeft u nodig?

Elk seizoen stelt andere eisen aan autobanden, Autobedrijf Jack Burgwal legt het graag aan u uit.

Winterbanden

De gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder de 7 graden komt, dan is het tijd om te wisselen naar winterbanden. Bij temperaturen onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip. Deze banden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude wegen.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden. Bij hogere temperaturen hebben zomerbanden namelijk meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit heeft weer een gunstig effect op het brandstofverbruik. Heeft u winterbanden onder uw auto, dan slijten uw banden sneller bij hogere temperaturen.

All-season banden

Als u niet op wintersport gaat, dan zijn all-season banden een goed alternatief. Deze banden zijn praktisch omdat u toch voldoende grip heeft en het hele jaar door uw autobanden niet hoeft te wisselen. All-season banden zijn een prima alternatief voor het wisselvallige Nederlandse klimaat.

Wilt u een afspraak maken voor een bandenwissel?

Neem contact met ons op via T: 0522 – 441 666 dan plannen we direct een datum en tijd voor u in. U kunt ook onderstaand formulier gebruiken om uw vraag te stellen.