Elektrische voertuigen specialist

Wij zijn specialist in elektrische voertuigen

  

  

De vraag vanuit de markt blijft groeien en consumenten kopen steeds vaker elektrische auto’s. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn, daarom gaan wij met de ontwikkelingen in de markt mee. Bij Autobedrijf Jack Burgwal zijn alle medewerkers gespecialiseerd in elektrische voertuigen. Heeft u een hybride of elektrische auto? Voor onderhoud, reparatie en al uw vragen over elektrische voertuigen, kunt u bij ons terecht. De specialisten staan voor u klaar.
  

Autobedrijf Jack Burgwal: ervaring, kennis en apparatuur

Elk auto heeft onderhoud nodig, of u nu met een brandstofmotor rijdt of volledig elektrisch. Het onderhoud aan elektrische voertuigen, gaat alleen net wat anders in zijn werk. Hoewel in een hybride auto ook nog een brandstofmotor heeft, zit in een volledig elektrische auto alleen maar elektrische componenten. Hierbij kunt u denken aan de accu, het oplaadsysteem en de elektromotor. Deze componenten dienen eens in de zoveel tijd gecontroleerd te worden.

Deze nieuwe technieken stellen nieuwe eisen aan de monteurs. Vanwege de complexe elektronica en de hoge elektrische spanning die nodig is voor aandrijfsystemen, is het noodzakelijk dat de juiste kennis en apparatuur aanwezig is. Onze medewerkers worden daarom jaarlijks bijgeschoold. Dankzij de aanwezige kennis, ervaring en onze speciaal ingerichte werkplaats, kunnen wij uw auto goed onderhouden en repareren.
  

Het onderhoud aan een elektrische voertuig

Bij het onderhouden van uw hybride of elektrische auto controleren wij onder andere de accu, remvoering en het koelsysteem. Bij een volledig elektrische auto kijken wij ook naar software-updates.

Accu

Zonder een goed werkende accu rijdt uw auto niet. Wij controleren uw accu op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden.

Remvoering

Door de regeneratieve energie die de elektromotor opwekt, ontstaat er weerstand. Hierdoor vertraagt de auto automatisch en gebruikt u de remschijven minder. Mocht er zich een noodsituatie voor doen, dan kan het voorkomen dat uw remmen niet goed functioneren. Het minder gebruiken van uw remmen is dus niet zonder risico.

Koelsysteem

Het is belangrijk dat de elektrische componenten in uw auto worden gekoeld. Door teveel warmte kan niet alleen hoge reparatiekosten ontstaan, maar ook brand. Dit wilt u voorkomen. Daarom wordt bij ons ook uw koelsysteem gecontroleerd.

Voorkom hoge reparatiekosten en gevaarlijke situaties, laat uw auto onderhouden door de specialist in De Wijk en omstreken! Wilt u een afspraak maken voor uw elektrische auto? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in.